Zwervend Erf 38
Oss
Stuur een bericht naar de verkoper maak account aan of log in om een bericht te sturen
Zwervend Erf 38
Oss
€ 267.500,- k.k. verkocht
Zwervend Erf 38
5347hn
Oss
€ 267.500,- k.k.
verkocht
soort woning
woonhuis
type woning
tussenwoning
woonoppervlakte
105 m2
perceeloppervlakte
124 m2
aantal slaapkamers
4
bouwjaar
2011
buitenruimte
tuin: zuiden
status
verkocht
voorzieningen
dubbel glas, vloerverwarming, mechanische ventilatie

Omschrijving

“De buurt is ge-wel-dig!”

Even nadat Roel en Suzan ‘ja’ hadden gezegd tegen een appartement, viel hun oog op Zwervend Erf 38. Op slag verliefd. En wat doe je dan? Dan ga je ervoor, ook al heb je net een nieuwe stek gevonden. “Het is in sneltreinvaart gegaan”, gaat Roel acht jaar terug in de tijd.

“Wij, en de mensen om ons heen, hadden zoiets van: daar móét je gewoon wonen. Dat komt vooral door de jonge wijk Horzak-Noord. En ook door het hofje waar het huis aan ligt. Kindvriendelijk, vrij aan de achterzijde en dichtbij het centrum. Kortom: écht een gezellig plekje voor jonge gezinnen.”

Saamhorigheid
En dat werd het ook. Roel en Suzan kregen samen drie kinderen. En in navolging op het stel streek het ene na het andere gezin neer. Allemaal in dezelfde levensfase. “De buurt is ge-wel-dig!”, vertelt Suzan enthousiast. “Geregeld zijn ouders gezellig buiten, terwijl de kinderen in de speeltuin voor deur spelen. Ook is er een app, waar allerlei dingen besproken worden. Én: jaarlijks is er een leuke barbecue met de buurt. De saamhorigheid is groot.”

Veel groen
Als Roel, Suzan en hun kinderen het vertier iets verder op willen zoeken dan in het eigen hofje, kunnen ze alle kanten op. Aan beide zijden van de wijk is een groot park. En ze lopen zo naar het Osse stadshart. Of juist de polder in. “Er is veel groen om ons heen”, aldus Suzan. “Bijvoorbeeld in het Ossermeer met het ‘oude zwembad’. Dit is een fijne plek om even te wandelen of te fotograferen.”

Het stel voelde zich dus al snel thuis aan het Zwervend Erf. Ook in huis, waar het eveneens ideaal is voor gezinnen. “Maar ook voor jonge stellen of zelfs ouderen”, voegt Roel eraan toe. “Ik weet zeker dat iedereen hier z’n draai kan vinden.”

Vierde slaapkamer op zolder
“In de loop der jaren hebben we wel wat aanpassingen doorgevoerd om het woongenot te vergroten”, gaat Suzan verder. “Zo hebben we ervoor gezorgd dat de warmte en het geluid niet van beneden naar boven gaan. En ook niet van de eerste naar de tweede verdieping. De zolder is omgetoverd tot een vierde slaapkamer mét twee dakramen, waardoor er veel lichtinval is.”

Tijdens de aanpassingen aan de trap hebben Roel en Suzan een paal weggelaten. Hierdoor benutten zij de ruimte in de woonkamer veel beter. Roel: “De kamer heeft, net als de keuken, een open karakter gekregen. En we hebben een gezellige, knusse zithoek kunnen maken.”

Privacy
De tuin ligt op het zonnige zuiden, waardoor het gezin ook veel buiten te vinden is. In alle privacy. “We hebben geen inkijk van de achterburen, want zij wonen op ruime afstand”, vertelt Suzan tot besluit. “En de tuin wordt afgeschermd met groen. Dit is heel fijn. Eigenlijk net als de wijk, het hofje, het huis én onze buurtgenoten!”

Feiten en cijfers:
– Bouwjaar 2013
– Woonkamer voorzien van tegelvloer met vloerverwarming
– Drie slaapkamers op de eerste verdieping
– Moderne badkamer met bad, toilet en wastafel
– Vierde slaapkamer op zolder (voorzien van twee dakramen)
– Tuin gelegen op het zuiden
– Gelegen aan een rustig hofje
– Speeltuin voor de deur
– Dichtbij het centrum van Oss en uitvalswegen
– CV ketel Intergas 2013
– Schilderwerk uitgevoerd in juni 2020
– Woonoppervlakte: circa 105 m²
– Inhoud: circa 377 m³
– Perceel: 124 m²

kaart street view kadastraal