“Het is geen rocket science”

De moeder van Vinnie van Doorn spotte een advertentie van ge-woon.nl in een lokaal krantje. Zelf je huis verkopen voor maar één euro? Dat leek haar wel wat voor haar zoon. “Zij tipte me meteen”, vertelt Vinnie zelf. “Ik heb me daarna eerlijk gezegd niet echt in het platform verdiept, maar ik ben gewoon begonnen.”

Wat bleek: de 28-jarige Vinnie heeft talent als ‘amateurmakelaar’. Hij heeft zijn huis aan de Sint Sebastiaanstraat 25 in Oss bijna moeiteloos verkocht. Nu deelt-ie z’n ervaringen.

Met welke verwachtingen heb jij je huis online geplaatst?

“Dat ik hem zou verkopen! Ik heb de tekst ‘te koop’ achter het raam geplakt en de woning via ge-woon.nl aangeboden. Daarna konden de mensen komen.”

Dat klinkt vastberaden. Ging het je op ge-woon.nl gemakkelijk af?

“Ja, eigenlijk wel. Het is ook geen rocket science, maar je moet je er even in verdiepen. Het enige waar ik tegenaan liep, was dat je geen vanaf-prijs op kunt geven. Als dat mogelijk zou zijn, had ik er misschien nog meer uit gehaald.”

Wat was je vraagprijs?

“Ik heb hem voor € 195.000,- online gezet en uiteindelijk voor € 191.000,- verkocht.”

Heb je deze prijs zelf bepaald?

“Ja, dat is mijn eigen schatting. Onder meer op basis van eerder verkochte, vergelijkbare huizen.”

En toen? Wat gebeurde er nadat de woning aan het publiek gepresenteerd werd?

“Ik kreeg al snel een paar berichten en een aantal belletjes. Dat heeft uiteindelijk twee bezichtigingen opgeleverd, waarvan een stel liefst drie keer geweest is. Aan hen heb ik het ook verkocht.”

Heeft een makelaar je nog geholpen?

“Nadat de kopers twee keer geweest waren, gaven ze aan dat ze mogelijk een schuurtje wilden bouwen. We wisten toen niet of dat van de Vereniging van Eigenaren zou mogen, maar we wilden de vaart erin te houden. Toen heb ik Evelien Ploegmakers Makelaardij gebeld. Uiteindelijk was het niet meer nodig, omdat er een andere oplossing kwam. Saillant detail: tijdens het gesprek met Evelien kwam ik er achter dat zij initiatiefneemster van ge-woon.nl is. Toevallig!

Hulp was dus niet meer nodig?

“Jawel, ze heeft me daarna geholpen met de koopovereenkomst en de eindinspectie. Daarvan had ik écht geen idee hoe dat moest. Bovendien had ik het druk met onze nieuwbouwwoning.”

Vertel! Wat wordt je nieuwe bestemming?

“Mijn vriendin Manon komt uit Geldrop en ik uit Oss. In het midden tussen deze twee plaatsen ligt Best. Dat is ‘m dus geworden!”

Verkocht foto