“Dit is precies onze smaak”

Eigenlijk waren Randy en Rico Elsen op zoek naar een opknapper. Naar een wat ouder huis dat ze helemaal zouden strippen om vervolgens om te toveren tot hún plekje. Samen met hun dochter bekeken ze een boel woningen, maar telkens was er wel iemand die het niet zag zitten. Totdat ze met z’n drieën bij Irenelaan 25 binnenstapten…

Ze waren allemaal op slag verliefd! En na een prettige samenwerking met de verkopers werden zij tot hun grote vreugde de nieuwe eigenaren. Randy vertelt hoe dat in z’n werk ging.

Is dit jullie droomhuis?

“We zeiden meteen tegen elkaar: ja, dit is ‘m! Dit is precies onze smaak. We houden van oudere, karaktervolle huizen met veel aparte vertrekken en hoekjes. Dat maakt een huis een stuk knusser en gezelliger. Deze woning voldoet overal aan.”

Hoe wist je dat het te koop stond?

“Ik zag het huis op Facebook voorbij komen en heb meteen actie ondernomen. Snel een account aangemaakt, waarna het ‘flirten’ kon beginnen. Een dag later stond de bezichtiging al gepland.”

Kende je Ge-woon.nl al?

“Ja. Ik ben erop gewezen toen we zelf plannen hadden om ons huis te verkopen. Maar ik durfde het destijds niet zelf te doen.”

Was die spanning er nu ook?

“Nee helemaal niet. Het voelde juist vertrouwder dan met een makelaar. We hebben heel wat bezichtigingen meegemaakt. Vaak was dat fijn, maar ook heel vaak niet. Heel eerlijk: dat kwam dan meestal door desinteresse van de makelaar.”

Hoe ging het er nu aan toe?

“Het was écht heel fijn. Ron en Daphne (de verkopers red.) konden al onze vragen meteen beantwoorden. En er was ook wel een klik. Zij wilden de woning aan de juiste mensen verkopen, want ze hechtten er behoorlijk wat waarde aan. Gelukkig vertrouwden ze ons het huis toe.”

Heb je ergens in het traject een makelaar gemist?

“Toen we het bod moesten uitbrengen, hebben we onze eigen verkoopmakelaar om advies gevraagd. Uiteindelijk zijn we op gevoel – de makelaar kende het huis ook alleen maar van foto’s – ietsje onder de vraagprijs gaan zitten. Mede dankzij ons grote vertrouwen in Ron en Daphne; we hadden niet het idee dat zij het onderste uit de kan wilden halen.”

Vind je Ge-woon.nl een prettig platform?

“Ja hoor, het spreekt allemaal voor zich. Het was een kwestie van een bericht sturen en wachten op een reactie.”

Gelukkig duurde dat niet lang. Toch?

“Klopt! Het contact verliep lekker snel. Dat komt ook omdat er geen tussenpersonen bij betrokken zijn.”

Mooi zo. En nu? Wanneer trekken jullie erin?

“Op 12 juni krijgen we de sleutel.”

Zonder te klussen?

“Een rigoureuze verbouwing is niet nodig, maar we gaan wel wat doen. Zo gaan we het huis energiezuiniger maken én er komt een erker aan. Dat past mooi bij de woning.”

Veel woonplezier!

“Bedankt!”

Verkocht foto