“Zij boden meteen de vraagprijs: geweldig!”

Zelf je huis verkopen: dat klinkt best spannend. Toch kan het. Neem de familie Swinkels. Zij hebben na 19 jaar hun woning aan de Zaltbommelseweg 76 in Oss via ge-woon.nl te koop aangeboden. En dat bracht hen succes. De eerste kijkers kwamen al heel snel en binnen vier maanden maakten zij een match met een jong gezin: verkocht!

Aan het woord is de 42-jarige Erik. Hij vertelt over hun eigen makelaarsavontuur.

Hoe ben je bij ge-woon.nl terecht gekomen?

“Evelien Ploegmakers Makelaardij heeft ons getipt. Tijdens een gesprek met Claudia hebben we aangegeven dat we geen haast hadden met de verkoop, omdat we pas in oktober 2020 de sleutel van onze nieuwe huis zouden krijgen. Daarop zei zij: je kunt ‘m toch vast zelf online aanbieden.”

Kende je het platform al?

“Nee, het was compleet nieuw. Maar het leek voor ons ideaal, want zo konden we de verkoop rustig opstarten.”

Wat dacht je: laten we het proberen?

“Ja, precies. De website zag er mooi uit en alle statistieken zijn inzichtelijk. Zo zie je exact hoe vaak je woning bekeken is. En we hadden natuurlijk niets te verliezen.”

Was het gemakkelijk om je eigen woning online te zetten?

“Eigenlijk wel. Ik heb de foto’s met mijn telefoon geschoten en we hebben er een verhaal bij geschreven. Dit hadden we vrij snel voor elkaar. Daarna was het slechts een kwestie van enkele kenmerken aanvinken. Over de vraagprijs hebben we nog even ruggespraak gehouden met Evelien.”

En toen? Werd er veel geflirt?

“Er was al vrij snel interesse in ons huis. We hebben hen via de chat uitgenodigd voor een bezichtiging. Niet lang daarna meldden de volgende kijkers zich. Met beide kandidaten kwamen we er niet uit, maar binnen enkele weken kregen we de volgende meldingen. In totaal hebben we vier bezichtigingen gepland, waarvan nummer drie een voltreffer bleek.”

Met wie is de match gemaakt?

“De nieuwe eigenaars zijn een stel met een jong kind. Zij boden meteen de vraagprijs: geweldig! Bovendien gingen zij akkoord met onze wens om de sleuteloverdracht pas in oktober plaats te laten vinden. Ze kwamen op zaterdag en een dag later waren we er al uit. Het is dus écht een goede match.”

Is er nog een makelaar aan te pas gekomen?

“We hebben de koopovereenkomst door Evelien op laten stellen, want we wilden het juridisch gewoon goed geregeld hebben. Dat heeft ons rust gegeven.”

Waar gaan jullie eigenlijk wonen?

“Wij vertrekken naar een nieuwbouwwoning in Park Zwanenberg. Het is fase vier van het project en na ons volgt alleen nog fase vijf. We zullen dus niet lang in de rotzooi zitten, haha. Mijn gezin en ik hebben er zin in!”

Verkocht foto