Geen kopers, wél goed geholpen

Toen Hanneke en Roel de keuze hadden gemaakt om hun woning te verkopen, wilden ze eerst zelf een poging wagen. Ze schoten fraaie foto’s van hun dito huis aan het Secretarisstraatje in Berghem. Even een kort tekstje erbij tikken en hup: laat social media het werk maar doen. “We kregen wel reacties, maar écht concreet werd het niet”, vertelt Hanneke.

Meteen bij een makelaar aankloppen wilden ze niet. Eerst nog een tussenstap zetten. En zodoende kwamen ze uit bij Ge-woon.nl. “Bekenden van ons vertelden dat zij hun huis hier zelf verkocht hadden”, gaat de Bergse verder. “Omdat we wisten dat we een ander, breder publiek zouden bereiken, dachten we: wie niet waagt, die niet wint.”

En… werd het een overwinning?

“Jazeker! Maar niet via Ge-woon.nl. Uiteindelijk hebben we na een aantal weken de kopers tóch in ons eigen netwerk gevonden.”

Heb je daar een verklaring voor?

“Ik kan slechts speculeren… Het aantal views was hoog en het bericht op social media is regelmatig gedeeld. Aan het bereik lag het niet. Misschien was de timing ongelukkig vanwege het coronavirus of lag het aan de prijsklasse van de woning. Ik kan mijn vinger er niet op leggen.”

Is Ge-woon.nl je desondanks wel goed bevallen?

“Ja hoor. Ik liep alleen even vast met het plaatsen van de foto’s. Ik dacht: hoe moeilijk kan het zijn!? Maar ik kwam er maar niet uit… Toen heb ik een appje gestuurd naar het nummer van Ge-woon.nl. En gelukkig volgde er meteen een reactie. Ik mocht de foto’s mailen, waarna deze verkleind terugkwamen. Extra leuk: ik kreeg ook een complimentje over ons huis én de fotografie.”

We zijn natuurlijk nog volop in ontwikkeling…

“Is ook helemaal niet erg, want ik ben supersnel geholpen. Daar gaat het om.”

Dat complimentje was overigens terecht, want jullie hebben de woning prachtig gepresenteerd. Heb je tips voor anderen?

“Ik denk dat het goed is om concreet te zijn, want mensen scannen informatie vooral. Zeker online. Daarom hebben we bewust niet alle ruimtes op de foto gezet, maar ons gefocust op de mooiste vertrekken. Ook hebben we een kórte tekst geplaatst.”

Kijk, daar kunnen we wat mee. En verder?

“Is het eigenlijk vooral een kwestie van opruimen.”

Ook al heb je je huis helemaal zelf verkocht… toch de vraag: wat vind je van ons platform?

“Ik vind het een mooie toevoeging op ‘makelaarsland’. Zeker door het persoonlijke contact. Dat wekt vertrouwen en maakt het laagdrempelig.”

Zou je ons aan anderen aanraden ?

“Dat heb ik zelfs al gedaan! Mond-tot-mondreclame werkt toch het beste.”

Dat is aardig! Succes en veel geluk!

“Bedankt. Jullie ook!”

Verkocht foto